Güney Kore'de vaka sayısı en düşük seviyede

Güney Kore'de vaka sayısı en düşük seviyede

Güney Kore'de günlük koranavirüs vaka sayısı son iki haftadaki en düşük seviyesine ulaşırken, yetkililer ise bu durumdan umutlu olduklarını söyledi.

KARAR | DIŞ HABERLER

Haziran’ın sonundan beri yükselen enfeksiyon dalgasıyla mücadele eden Güney Kore’de günlük Kovid-19 vaka sayısı son iki haftadaki en düşük sayıya ulaştı. Yetkililer, vaka sayısının düşmesi konusunda umutlu açıklamalarda bulundu.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi bugün, ülkenin son iki haftadaki en düşük günlük vaka sayısını (bin 372) bildirdi. Güney Koreli yetkililer, Haziran’da yükselmeye başlayan ve Temmuz’da zirvelere ulaşan günlük vaka sayılarını düşürmek için sokağa çıkma yasağı dışında bütün önlemleri aldı.

Yetkililer, başkent Seul ve diğer büyük nüfuslu merkezlerde saat 18.00’den sonra üç veya daha fazla kişinin bir araya gelmesi dahil birçok sosyal kısıtlamayı uyguluyor.

Nüfusunun yüzde 30’dan azı tam olarak aşılanan Güney Kore’de sağlık yetkilileri, gelecek ayki Chuseok tatilleri öncesinde vatandaşlarının dikkatli olmasını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN