Gürcistan’da muhalefet lideri Gvaramiya gözaltına alındı

Gürcistan’da muhalefet lideri Gvaramiya gözaltına alındı

Gürcistan’da muhalefet lideri Nika Gvaramiya, polisle girdiği tartışma sonrası gözaltına alındı. Ülkede, hükümetin AB ile müzakereleri 2028’e kadar askıya almasının ardından protestolar artarken, polis muhalefet partilerinin ofislerine baskınlar düzenledi.

Gürcistan’da Başbakan İrakli Kobakhidze hükümetinin Avrupa Birliği’ne katılım müzakerelerini 2028 yılına kadar askıya almasının ardından devam eden protestolar sırasında polis, muhalefet partilerinin ofislerine baskınlar düzenledi. Bu baskınlar sırasında, muhalefet liderlerinden Nika Gvaramiya gözaltına alındı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Gvaramiya’nın "İdari Suçlar Kanunu" çerçevesinde bir yasa ihlali nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca polis tarafından bazı aktivistlerin evlerine de baskınlar düzenlendiği ve bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

MUHALEFETTEN TEPKİ

Muhalefet liderlerinden Nika Melia, hükümeti hedef alarak yaptığı açıklamada, mevcut durumun iktidar tarafından yürütülen bir siyasi süreç değil, rejimin ayakta kalma çabası olduğunu belirtti. Melia, özgürlük mücadelesinin güçlü olduğunu ve rejimin bu süreçte başarılı olamayacağını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN