Guterres'ten Abu Akleh'in öldürülmesiyle ilgili 'şeffaf soruşturma' çağrısı

Guterres'ten Abu Akleh'in öldürülmesiyle ilgili 'şeffaf soruşturma' çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, gazeteci Shireen Abu Akleh'in öldürülmesiyle ilgili "şeffaf bir soruşturma yürütülmesi ve sorumlulardan hesap sorulması" çağrısında bulundu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER | KARAR

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter Antonio Guterres'e atfen Aljazeera muhabiri Shireen Abu Akleh'in öldürülmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Haq açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Genel Sekreter, Aljazeera TV'nin Filistin asıllı Amerikalı muhabiri Shireen Abu Akleh'in bugün erken saatlerde İsrail güvenlik güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin'deki bir operasyonunu izlerken vurularak öldürülmesi karşısında dehşete düştü. Ebu Akleh Hanım'ın ailesine en içten taziyelerini iletiyor ve aynı olayda yaralanan gazeteci arkadaşı Ali Samoudi'ye de acil şifalar diliyor."

'ÖZGÜR BASIN BARIŞ, ADALET, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE İNSAN HAKLARI İÇİN GEREKLİ…'

Açıklamada Genel Sekreter'in El Cezire muhabiri Shireen Abu Akleh'in öldürülmesi konusunda "Yetkili makamları olayla ilgili bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye ve sorumlulardan hesap sorulmasını sağlamaya çağırdığı"nı bildiren Haq şunları kaydetti:

Genel Sekreter, gazetecilere yönelik tüm saldırı ve cinayetleri kınıyor ve gazetecilerin asla şiddetin hedefi olmaması gerektiğini vurguluyor. Medya çalışanları, çalışmalarını özgürce ve taciz, yıldırma veya hedef alınma korkusu olmadan gerçekleştirebilmelidir. Genel Sekreter, özgür basının barış, adalet, sürdürülebilir kalkınma ve insan hakları için gerekli olduğuna dair kesin inancını yineler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN