Hafter yine Türkiye askeri çekilsin şartını ortaya koydu

Hafter yine Türkiye askeri çekilsin şartını ortaya koydu

Kaos 9 yıldır esir aldığı Libya'da general Halife Hafter, ateşkes için Türk askeri şartı öne sürdü. Rus haber ajansı RIA'nın son dakika servis ettiği habere göre, Hafter, "Eğer taleplerimiz yerine getirilirse ateşkese hazırız. Ancak Türk askerleri bölgeden ayrılmalı" dedi. 

Arap Baharı dalgasında Muammer Kaddafi’nin devrilmesiyle iç savaşa sürüklenen Libya’daki ateşkes görüşmelerinde ülkenin doğusuna hakim olan General Halife Hafter Rus haber ajansı RIA’ya konuştu.

Libya’da barış sağlamak için oluşturulan bütün diplomatik girişimlere itiraz eden ve her toplantıda masadan kalkan General Halife Hafter, ateşkes için hazır olduğunu söyledi.

Uluslararası arenada tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, dün Trablus’ta yaşanan saldırı sonrasında bölgede incelemelerde bulundu.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in tanıdığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne savaş açan General Hafter, ateşkes için bazı şartları olduğunu duyurdu. Hafter, Türk varlığının bölgeden ayrılmasının en önemli şartlardan biri olduğunu söyledi.

Hafter, “Ateşkes bazı şartların yerine getirilmesiyle oluşabilir. Suriyeli ve Türk paralı askerlerinin ayrılması, Türkiye’den Trablus’a silah yardımının ve Trablus’a para yardımının durdurulması bunlardan bazıları” dedi.

Uluslararası kamuoyu tarafındna tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter’in Trablus’taki limanlara saldırı düzenlemesi ve 3 kişinin ölmesine sebep olan saldırıları sonrasında Birleşmiş Milletler’in organize ettiği görüşmeleri askıya almıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN