Hamaney: Oy vermek dini bir görevdir

Hamaney: Oy vermek dini bir görevdir

İran lideri Hamaney, Meclis seçimlerinde oy kullanmanın 'dini bir görev' olduğunu belirterek çağrı yaptı: Seçimler, ülkenin ulusal çıkarlarının garantisidir. Ulusal çıkarlara önem veren herkes seçimlere katılsın.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'daki İmam Humeyni Hüseyniyesi'nde kurulan seçim sandığında 11. Dönem Meclis Seçimleri ve Uzmanlar Meclisi ara seçimleri için oyunu kullandı. 

Hamaney, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Seçimler, ülkenin ulusal çıkarlarının garantisidir. Ulusal çıkarlara önem veren herkes seçimlere katılsın" dedi. 

Halkı günün erken saatlerinde oy kullanmaya çağıran Hamaney, seçimlerin ve oy kullanmanın 'dini bir görev' olduğunu söyledi. 

NE OLMUŞTU?

İran'da 11. Dönem Meclis Seçimleri ve Uzmanlar Meclisi ara seçimleri için oy verme süreci ülke genelinde TSİ 07.30'da başladı. Ülkede 290 sandalyenin bulunduğu meclisteki milletvekillerini seçmek için 57 milyon 918 bin seçmen 208 seçim bölgesindeki 55 bin noktada oy kullanıyor. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN