Hamaney'den 'Yüzyılın Anlaşması' açıklaması: Tehlikeli bir komplo

Hamaney'den 'Yüzyılın Anlaşması' açıklaması: Tehlikeli bir komplo

Tahran'da temaslarda bulunan Hamas heyetini kabul eden İran lideri Hamaney, Yüzyılın Anlaşması'nı 'tehlikeli bir komplo' şeklinde nitelendirdi ve bunun hedefinin Filistin kimliğinin yok edilmesi olduğunu söyledi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri başkanlığındaki Hamas heyeti Tahran'da İran lideri Ali Hamaney ile bir araya geldi. Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Hamaney, Tahran'da bulunan Hamas heyeti ile Filistin meselesini görüştü. 

Hamaney, görüşmede Filistin davasının İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu söyledi.

"FİLİSTİN KİMLİĞİ YOK EDİLİYOR"

İran'da 1979 yılında gerçekleşen devrimi ve Tahran'daki İsrail Büyükelçiliğinin Filistin Büyükelçiliğine dönüştüğünü hatırlatan Hamaney, İran'ın Filistin meselesinde 'ciddi olduğunu', Tahran yönetiminin bu konuda geri adım atmayacağını belirtti. 

Suudi Arabistan'ı Filistin meselesindeki politikaları nedeniyle eleştiren Hamaney, Riyad yönetimini ABD'nin peşinden gitmekle suçlayarak Yüzyılın Anlaşması'nı 'tehlikeli bir komplo' şeklinde nitelendirdi ve bunun hedefinin Filistin kimliğinin yok edilmesi olduğunu söyledi.

Hamaslı yetkili Aruri de Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin gönderdiği mektubu Hamaney'e teslim etti.

TAHRAN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN