Hapishaneyi basıp onlarca mahkumu serbest bıraktılar

Hapishaneyi basıp onlarca mahkumu serbest bıraktılar

Burkina Faso'nun kuzeybatısında yer alan bir hapishaneyi basan saldırganlar, hapishanedeki mahkumların hepsini serbest bıraktı. Saldırıyı üstlenen olmazken bir milisin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Burkina Faso'nun Nouna kentindeki yerel basında çıkan haberlere göre, arazi araçları ve motosikletlerle gelen kimliği belirsiz silahlı kişiler kenti çembere aldı.

Kent hapishanesine yönelen saldırganlar, güvenlik güçleriyle yaklaşık 5 saat çatıştıktan sonra hapishanenin kontrolünü ele geçirdi.

Saldırganlar, hapishanedeki 65 mahkumu serbest bıraktı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

Olayda 1 gönüllü milis yaşamını yitirirken cezaevine ait birçok araç yakıldı, ofisler kullanılamaz hale geldi. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Komşu ülke Mali'deki El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist gruplar, 2015'ten bu yana Burkina Faso'nun kuzeyinde ve doğusunda sık sık saldırı düzenliyor.

Hükümet verilerine göre, saldırılarda, 2015'ten 2021 Aralık'a kadar 600'ü güvenlik gücü olmak üzere 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN