Harry Potter'ın yazarı J. K. Rowling'e ölüm tehdidi

Harry Potter'ın yazarı J. K. Rowling'e ölüm tehdidi

Daha önce yaptığı açıklamalar nedeniyle "trans karşıtı" olmakla suçlanan Harry Potter serisiyle tanınan dünyaca ünlü yazar J. K. Rowling, ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

Trans bir aktivist, Twitter'daki takipçilerini Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling’in evine bomba göndermeye çağırdı.

Rowling, aktivistin Twitter hesabının birkaç haftadır aktif olduğundan şikayet ederek, 14 Haziran’da gelen tehdidin ekran görüntüsünü paylaştı.

Aktivistin tweeti, Rowling’in bir resmini, ailesinin adresini, bir bombanın resmini ve bir bomba yapımı kılavuzunun kapağını içeriyor.

Daily Mail'in aktardığına göre, polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, yazarı tehdit eden profil, Twitter kurallarını ihlal ettiği için silindi.

Rowling, "adet gören insanlar" ifadesini eleştirip bu grubun yalnızca kadın olduğunu söylemişti. Rowling, trans kadınları bu tanımın dışında bıraktığı için "trans karşıtı" olmakla suçlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN