Hezimete uğrayan Kremlin'den yeni hamle: Rusya Ukrayna'yı 'Kasap'a teslim etti

Hezimete uğrayan Kremlin'den yeni hamle: Rusya Ukrayna'yı 'Kasap'a teslim etti

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya'nın bu ay Ukrayna işgalinde kilit öneme sahip birkaç generali "büyük olasılıkla" savaş alanından geri çektiğini açıkladı. Bakanlığın raporuna göre, "yolsuzluk ve vahşet iddialarıyla dolu kariyeri" olan General Sergei Surovikin'e görev verilecek.

SELMAN CÖMERT

Resmi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, "Rus başkomutanlığı, haziran ayının başından bu yana, Ukrayna'daki savaşta önemli operasyonel komuta rollerinden birkaç generali büyük ihtimalle geri çekti" dedi.

İki Rus komutanının isminin de geçtiği raporda, bölgeden çekilenler arasında Hava Kuvvetleri Komutanı (VDV) General Andrei Serdyukov ve Güney Kuvvetler Grubu (SGF) Genel Komutanı Alexandr Dvornikov'un yer aldığı ileri sürüldü.

kasap.png

"YOLSUZLUK VE VAHŞET İDDİALARIYLA DOLU KARİYER"

SGF Genel Komutanı Dvornikov'un muhtemelen bir süre için işgalde genel harekât komutanı olarak görev yaptığı bildirilen raporda, SGF komutanlığının yüksek olasılıkla "yolsuzluk ve vahşet iddialarıyla dolu kariyeri" olan Albay-General Sergei Surovikin'e devredileceği öne sürüldü.

albay.png

Haftalarca süren şiddetli sokak çatışmalarının ardından Ukrayna kuvvetlerine, daha fazla zayiat vermemek ve yeniden toparlanmak için Syevyerodonetsk'ten çekilme emri verilmişti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN