Hillary Clinton'dan yıllar sonra gelen Putin itirafı

Hillary Clinton'dan yıllar sonra gelen Putin itirafı

ABD'de eski başkan Donald Trump'a karşı başkanlık seçimlerini kaybeden Hillary Clinton'dan yıllar sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Putin'i cinsiyetçilikle suçlayan eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton, sırf kadın olduğu için Rus liderin kendisine karşı kişisel bir kinle davrandığını söyledi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve First Lady'si Hillary Clinton 2016'daki başkanlık seçimlerini Donald Trump'a karşı kaybetmişti. Seçim sonrası ABD'de Rusya'nın Trump lehine çalışma yaptığı, Clinton'u karalamak için kampanya yürüttüğü iddia edildi. Bu iddia ABD'de4 soruşturma konusu oldu, davalar açıldı, uzun süre siyasi kriz olarak ülke gündeminde yerini korudu.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Clinton ise yıllar sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rus lideri cinsiyetçilikle suçlayan Clinton, kadın olduğu için kendisine karşı kişisel bir kinle davrandığını iddia etti.

“2010'DA TANIŞTIĞIMIZDA PUTİN BANA HAKARET ETTİ”

Financial Times gazetesinin haberine göre; Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 2010 yılında bir araya geldiği görüşmeyi anlattı. Clinton, resmi bir iş için Putin ile tanıştığında kendisine 'hakaret ettiğini' söylerken, "Bana karşı çok cinsiyetçiydi" dedi.

Clinton, Putin’in birebirde ilginç biri olduğunu belirtirken "Özel olarak yararlı görüşmelerde bulunduk. Daha sonra basını davet ettiğimizde ise yanımda ben varken bile ABD için aşağılayıcı bir şeyler söylerdi" dedi.

PUTİN İLE HER GÖRÜŞTÜĞÜMDE ‘MANSPREADİNG’İ HİSSEDİYORDUM

Clinton “New York’ta metrolarda erkeklerin yayılarak oturmasından ortaya çıkan ve daha sonra sözlüğe giren ‘manspreading’ denilen bir kelime var. Putin ile her görüştüğümde tam olarak bunu hissediyordum" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN