Hindistan'da iktidar partisi, Türkiye'yi örnek göstererek ekonomik plana itiraz etti

Hindistan'da iktidar partisi, Türkiye'yi örnek göstererek ekonomik plana itiraz etti

1.3 milyarı aşkın insanın yaşadığı Hindistan'da, hükümetin yabancı para tahvillerini satma planı, iktidar partisinin çatı kuruluşu olan RSS tarafından, Türkiye örnek gösterilerek eleştirildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin partisinin çatı kuruluşu olan ve doğrudan Hint yönetimine etkisi olan Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), Türkiye örneği vererek; yabancı para tahvillerini satarak hükümetin para sağlamaya yönelik planlarına itiraz etti.

"ÜLKE POLİTİKASININ YÖNLENDİRİLMESİNE İMKAN SAĞLAR"

Açıklamayı bizzat RSS'nin ekonomik ayağı olan SJM'nin eş başkanı Ashwani Mahajan yaptı... Hükümetin yabancı para tahvillerini (Eurobond) satarak gelir elde etmesinin milliyetçiliğe karşı olduğunu ve uzun vadede ülke ekonomisine zarar verebileceğini duyuran Mahajan, "Bu durum yabancı ülkelerin ve finans kurumlarının ülke politikasını yönlendirme imkanı sunabilir. Bunun olmasına izin veremeyiz" dedi.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

SJM'nin hükümetin bu planına karşı toplum üzerinde etkisi olan ekonomistlerle görüşüleceğini söyleyen Mahajan, "Biz hükümetin bu karardan vazgeçeceğine eminiz. Hükümetlerindeki eksikliği gidermek için uluslararası pazarlardan borç alan ülkelerin yaşadıkları deneyime bakmamız gerek. Bu ülkelerin yaşadıkları pek de iyi değil" ifadesini kullandı.

Reuters, Mahajan'ın örnek gösterdiği ülkelerin Arjantin ve Türkiye olduğunu aktardı. RSS tarafından yapılan açıklama ile ilgili Hint hükümeti konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN