Hindistan'da protestocular ve hükümet karşı karşıya: Holding patronu istedi Bakan 'tamam' dedi

Hindistan'da protestocular ve hükümet karşı karşıya: Holding patronu istedi Bakan 'tamam' dedi

Hindistan'ın Kerala eyaletinin liman bakanı Ahammed Devarkovil, Güneybatıda bulunan bölgede inşa edilen 900 milyon dolarlık liman projesine "ne olursa olsun" devam edeceğini ve gerekirse inşaatı protestoculardan korumak için federal polisi alana konuşlandırabileceğini söyledi. Eyalet Bakanı'nın bu açıklaması, projeyi yürüten Adani Group'un, yerel halktan protestoculara karşı polisi göreve çağırmasından sonra geldi.

Katolik rahiplerin önderliğindeki yerel balıkçı topluluğu, Adani Group'un Vizhinjam limanı inşaatını, girişe derme çatma bir barınak dikerek yaklaşık dört ay boyunca bloke etti. Protestocular, devasa projenin geçim kaynaklarını baltalayan kıyı erozyonuna neden olduğunu söyleyerek inşaatın tamamen durdurulmasını istiyor.

Asya'nın en zengin adamı Gautam Adani'nin yönetimindeki Adani Group ve proje maliyetinin üçte ikisini federal hükümetle birlikte üstlenen Kerala hükümeti, liman inşaatının kıyı erozyonuna neden olacağı iddialarını reddetti.

Geçen hafta sonu polisle protestocular arasında çıkan çatışmalarda 64'ü polis olmak üzere 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Liman bakanı Ahammed Devarkovil, Kerala hükümetinin çıkmazı çözme konusunda umutlu olduğunu ancak inşaatı durdurma şansının olmadığını söyledi. Bir röportajında "Liman projesini ne olursa olsun bitirmek istiyoruz. Bundan taviz verilemez" dedi. Göstericilerle ilgili de açıklama yapan Bakan, "Bunlar protesto eden siviller olduğu için, hükümetin yapacağı şey protestoculara herhangi bir zarar vermeden bunu ileriye taşımaktır" dedi.

HOLDİNG PATRONU POLİS İSTEDİ, EYALET BAKANI YEŞİL IŞIK YAKTI

Protestonun önde gelenlerinden Fredy Solomon, Devarkovil'in sözleri hakkında yorum yapması istendiğinde, "binlerce balıkçının evi ve geçim kaynağı tehlikede olduğu için" protestoların devam edeceğini söyledi.

Reuters'te yer alan habere göre, Adani Group, protestolarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, bir eyalet mahkemesinden federal polisin projeyi korumasına izin vermesi için defalarca çağrıda bulundu.

Adani, inşaatın ilk aşamasını Aralık 2024'e kadar tamamlamak istiyor. Holding, işçileri fazladan çalışmak üzere görevlendirerek ve daha fazla endüstriyel ekipman kullanarak kaybedilen zamanı telafi etmek istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN