Hollanda polisi: Saldırgan ile ölenler arasında bir bağ yok

Hollanda polisi: Saldırgan ile ölenler arasında bir bağ yok

Hollanda polisi, Utrecht kentinde bir tramvayda düzenlenen silahlı saldırının faili Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı. Hollanda Savcılığı da terör ihtimali üzerinde durduğunu duyurdu.

Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı.

Utrecht polisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Dün akşam gerçekleştirilen saldırının ana şüphelisi, 37 yaşındaki kişi Utrecht, Oudenoord'da bir evde yakalandı. Şüpheli ile mağdurlar arasında herhangi bir bağ tespit edilemedi" ifadeleri kullanıldı.

SAVCILIK: TERÖR İHMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Hollanda Savcılığı, dün Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıda terör ihtimali üzerinde durulduğunu, diğer ihtimallerin de araştırılmaya devam edildiğini bildirdi. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı düzenleyen zanlının çaldığı araçta bir not bulunduğu ve not nedeniyle "terör ihtimalinin kuvvetli olabileceği" belirtildi.

Açıklamada, diğer ihtimallerin de halen göz önünde bulundurulduğu ve araştırmaya devam edileceği bilgisi paylaşıldı. Yapılan araştırmalarda zanlının kurbanlarla bağlantısının bulunamadığı ifade edilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin 28 ve 49 yaşlarında erkek ile 19 yaşında bir kadın olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, saldırıda 3 kişinin ağır yaralandığı, 4 kişinin de saldırıdan kaçarken hafif yaralandıkları aktarıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN