Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir tramvayın içinden insanlara ateş açan saldırganın 37 yaşındaki Türk vatandaşı Gökmen Tanış olduğu ortaya çıktı. Utrecht'te yaşayan Türk bir işadamı, Gökmen Tanış için "Birkaç sene önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi. Yozgatlı olduğu öğrenilen Tanış'ın daha önce Çeçenistan'a savaşmaya gittiği de ileri sürüldü. Hollanda polisi, saldırıda ölü sayısının 3'e yükseldiğini 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hollanda'da 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Türk kökenli 37 yaşındaki Gökmen Tanış isimli kişi olduğu açıklandı. 

19-03/18/gokmen-tanis.jpgGökmen Tanış, bir otobüste kaydedilen bu fotoğraftan teşhis edildi

Utrecht polisi resmi Twitter hesabından Gökmen Tanış'ın yukarıdaki fotoğrafını paylaşarak görenlerin kendisinden uzak durarak hemen polisi aramasını istedi. Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğu öğrenildi. Utrecht'te yaşayan Gökmen Tanış'ın daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığı iddia edildi. 

Utrecht'te yaşayan Türk bir işadamı, Gökmen Tanış için "Birkaç sene önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi.

AİLE İÇİ ŞİDDET İDDİASI

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise "İlk bilgilere göre psikolojik sorunları olan saldırgan yengesini ve ona yardımcı olan kişileri öldürme amacıyla saldırıda bulunmuş. Olayın siyasi bir arka planı yok gibi. Türk uyruklu saldırgan ceza evinden yeni çıkmış" paylaşımında bulundu. 

19-03/18/screenshot_18.jpg

Hollanda'nın Utrecht kentinin batısında yer alan 24 Ekim Meydanı'nda tramvayın içinde ateş açan Gökmen Tanış, 3 kişinin ölümüne 9 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. 

19-03/18/20190318_2_35494036_42714553.jpg

NOS kanalı şüphelinin kaçtığını aktardı. Polis, okullara kapılarını kapalı tutmaları konusunda uyarıda bulundu. 

19-03/18/20190318_2_35494036_42714555.jpg

Meydana ambulans ve üç helikopter gönderildi, tramvay seferleri durduruldu.

'TERÖR SALDIRISI OLABİLİR'

​Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceğini açıkladı. Polis, terör tehdidini en yüksek seviyeye çıkardı.

19-03/18/screenshot_4-1552909412.jpg

HÜKÜMET ACİL TOPLANACAK

Hükümetin de saldırı üzerine acil toplanacağı belirtildi. Kriz masaları oluşturulurken, Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

19-03/18/hollanda-1552909420.jpg

Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış'ın, yıllar önce Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinden ailesiyle Hollanda'ya gittiği, 2008'de eşinden boşanıp Türkiye'ye döndüğü ve Kayseri'ye yerleştiği öğrenildi. İkinci evliliğini yapan Mehmet Tanış, ilk eşinden olan ve Hollanda'da yaşamaya devam eden oğlu Gökmen Tanış ile 11 yıldır görüşmediklerini söyledi.

Baba Tanış, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN