Hüseyin’in fotoğrafı için skandal tutuklama

Hüseyin’in fotoğrafı için skandal tutuklama

İdam mahkumu Hüseyin’in Mısır’a iadesi konusunda İstanbul Valiliği tarafından 8 polis memurunun görevden alınması tartışmayı bitirmedi. Havalimanında çalışan bir kişi, uçaktaki kelepçeli fotoğrafı çektiği gerekçesiyle jet soruşturmayla bulunup tutuklandı. Sosyal medyada tepki yağınca bırakıldı.

Neden iade edildiği hala muamma olan Mısırlı Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çekktiği iddia edilen temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı. Çelik’in ise fotoğrafı çektiği iddiasını reddettiği öğrenildi. Tutuklama kararının ardından tepkiler çığ gibi büyürken, Çelik’in birkaç saat içinde tahliye edildiği öğrenildi. İhvan mensubu olduğu ve Mısır’da hakkında idam kararı bulunduğu öğrenilen Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in, Türkiye’den siyasi sığınma talebinde bulunduğu ancak talebi reddedilerek 18 Ocak’ta Mısır’a teslim edildiği ortaya çıkmıştı. Mısır’a gönderilen Hüseyin’in uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çektiği iddiasıyla temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlamasıyla tutuklandı. Vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden Çelik’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Kullanıcılar, ‘Ben Çektim’ etiketiyle yaptıkları paylaşımlarda Çelik’in tutuklanmasını protesto etti. Fotğrafı çektiği iddiasını reddeden Çelik’in ise, tutuklanmasının ardından birkaç saat içinde tahliye edildiği öğrenildi.

İstanbul Valiliği, Mısır’da idam cezası ile yargılanan ve Mısır’a iade edilen Hüseyin’nin iadesinin ‘sehven’ gerçekleştiğini savunmuştu. Olayı soruşturmak için komisyon kuran ve havaalanındaki 8 polisi de açığa alan Valilik açıklamasına göre Hüseyin koruma talebinde de bulunmamış. Açıklamaya göre ‘Mogadişu’dan İstanbul aktarmalı Kahire’ye’ giden Hüseyin, Türkiye’ye giriş vizesi olmadığı için Mısır’a gönderildi. -İSTANBUL

19-02/08/karar1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN