Husiler'den Yemen'de mayın saldırısı: 5 ölü

Husiler'den Yemen'de mayın saldırısı: 5 ölü

Husiler, Yemen'in kuzeyindeki El-Cevf ilinde mayın saldırısı düzenledi. Saldırıda 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Cevf ilinde hükümete bağlı "İnsan Hakları" ofisi sorumlusu Abdulhadi el-Assari, Cevf iline bağlı Mutun ilçesinde bir köyde Husiler tarafından yola yerleştirilen mayının, kadın ve çocukları taşıyan bir aracın geçişi sırasında patladığını belirtti.

Assari, saldırıda ikisi çocuk beş kişinin hayatını kaybettiği, biri çocuk dört kişinin yaralandığı bilgisini verdi. 

ORDU HUDEYDE'DE İLERLİYOR

Öte yandan hükümet güçlerinin Hudeyde kentinin sınır bölgelerinde ilerlediği kaydedildi. 

Hükümete bağlı Amalika Güçleri bünyesindeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, hükümet güçleri Hudeyde'nin Dureyhimi ilçesinin doğusunda Husilerin mevzisinde büyük ilerleme kaydetti.

Kaynaklar, askeri güçlerin, Hudeyde'yi başkent Sana, Taiz ve diğer kentlere bağlayan anayol üzerinde kontrolü sağlamak için kentin doğusuna doğru ilerlemeye çalıştığını belirtti. 

NE OLMUŞTU?

Hükümet güçleri 31 Temmuz'da Dureyhimi'de Husilere karşı operasyona başlamıştı. Amalika Güçleri 13 Ağustos'ta ilçenin ele geçirildiğini duyurmuş, ilçe merkezinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet güçleriyle Husiler arasında şiddetli çatışmalar çıkmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor. 

SANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN