İdlib'de cuma namazına 'zorunlu ara'

İdlib'de cuma namazına 'zorunlu ara'

İdlib'de yoğun saldırılar nedeniyle cuma namazı kılınamadı. Camilerin bulunduğu yerleşim yerlerinin kasıtlı şekilde hedef alındığı için cuma namazının iptal edildiği duyuruldu.

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma bölgesi içerisindeki sivil yerleşimlere düzenlediği yoğun hava saldırıları nedeniyle cuma namazı yine kılınamadı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisindeki Latamine, Kefer Zita ve Ariha ilçeleri ile Arbain ve Tel Mardih köylerine hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İdlib'in Kefrenbil ilçesi ve Hama'nın Latamine ve Kefre Zita ilçelerinin yerel meclisleri, camilerin bulunduğu yerleşim yerleri kasıtlı şekilde hedef alındığı için cuma namazının iptal edildiğini duyurdu.

Geçen hafta da aynı gerekçeyle namaz iptal edilmişti.

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN