İHH'dan İdlib çağrısı: Yerinden edilenler için yetersiz kalıyoruz

İHH'dan İdlib çağrısı: Yerinden edilenler için yetersiz kalıyoruz

İHH, Rusya destekli Esad rejiminin İdlib'e yoğun saldırıları ve ilerlemesi neticesinde yerinden edilerek Suriye-Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan siviller için yardım çağrısı yaptı: Suriye'deki ekiplerimiz harekete geçti. Ancak mevcut kaynaklar tüm ihtiyacın karşılanması noktasında yetersiz kalıyor. Bu nedenle tüm vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Esad rejiminin Rusya'nın desteğiyle İdlib'e yoğun saldırıları ve ilerlemesi neticesinde yerinden edilerek Suriye-Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan siviller için yardım çağrısında bulundu.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu yaptığı açıklamada, bombardıman ve operasyonlardan kaçarak sınır hattına sığınmış sivillerin acil yaşam malzemesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

"GİDEREK DAHA DA AĞIRLAŞIYOR"

Tahiroğlu, "Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın kendi ülkesinde mülteci konumuna düştüğü 21. yüzyılın en büyük trajedisiyle karşı karşıyayız" dedi. En az 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib‘in yeniden büyük katliamlara sahne olduğunu söyleyen Tahiroğlu, "Eylül 2018’de imzalanan İdlib mutabakatına rağmen Rusya’nın ve Esad rejiminin sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları son bulmadı. Son bulmadığı gibi her geçen gün giderek daha da ağırlaşıyor." diye konuştu.

Tahiroğlu, sivillerin tek çareyi Türkiye sınırındaki kısmen daha güvenli bölgelere sığınmakta bulduğunu vurguladı. Kurban Bayramı boyunca 124 bin civarı sivilin yerinden edilerek yine Türkiye sınırına doğru geldiğini belirten Tahiroğlu, şunları kaydetti: "Suriye'deki ekiplerimiz harekete geçti. Ancak mevcut kaynaklar tüm ihtiyacın karşılanması noktasında yetersiz kalıyor. Bu nedenle tüm vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz."

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN