IKBY Meclisi'nden dikkat çeken karar: Türkmenlerin özel günleri resmileşti

IKBY Meclisi'nden dikkat çeken karar: Türkmenlerin özel günleri resmileşti

IKBY Meclisi, Türkmenlere ait 2 özel günün resmileşmesi için hazırlanan yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti. IKBY Etnik ve Dini Oluşum İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, 17 Kasım ve 25 Şubat'ın resmi ulusal gün kabul edilmesi nedeniyle Türkmenleri tebrik etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi, Türkmenlere ait  2 özel günün resmileşmesi için hazırlanan yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti. 

IKBY Meclisi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkmenlere ait özel günlerin resmileştirilmesi için düzenlenen olağan oturumda, 17 Kasım, Türkmen Kültürü ve Dili, 25 Şubat da Türkmen Basını Günü olarak kabul edildi. 

TÜRKMENLERİ SEVİNDİREN HABER

Açıklamada, IKBY'nin 1991'de kurulmasından 3 yıl sonra ilk Türkmen okulunun 17 Kasım'da açıldığı, ilk Türkmen gazetenin de 1911'de 25 Şubat'ta çıktığı hatırlatıldı. 

IKBY Etnik ve Dini Oluşum İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf da oylama sonrası bir kutlama mesajı yayımladı.

Maruf, 17 Kasım ve 25 Şubat'ın resmi ulusal gün kabul edilmesi nedeniyle Türkmenleri tebrik ederken, IKBY Meclis Başkanlığı ile oylamada önemli rol oynayan Türkmen partilere de teşekkür etti. 

ERBİL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN