İnek saldırısında ölen kadının yakınlarına tazminat

İnek saldırısında ölen kadının yakınlarına tazminat

Avusturya’nın Tirol bölgesinde ineklerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Alman kadının yakınlarına 180 bin euro tazminat ödenecek.

KARAR/ALMANYA

Innsburg Eyalet Mahkemesi ineklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki bir Alman kadının kocası ve çocuğuna, bu ineklerin sahibi çiftçi tarafından 180 bin euro tazminat ödenmesine karar verdi. Çiftçi ayrıca kadının kocasına aylık bin 200 euro emekli maaşı ve oğluna ise 350 euro aylık bakım ücreti ödemeye mahkum edildi.

Mahkeme çiftçinin inek sürüsünün yaratacağı tehlikelere karşı yeterli uyarıda bulunmadığı sonucuna varıldı. Mahkeme, olay esnasında mevcut uyarı levhalarının yeterli olmadığını, böylesi hassas noktalarda çitlerin insan yaşamı için büyük önemli olduğunu, masraf ve külfeti olmadığı için de yapılabilir olduğuna hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Kadın, 2014 yılında Tirol bölgesindeki Stubital kasabasında inekler tarafından saldıraya uğramış ve ölmüştü. İneklerin muhtemelen kadının yanında bulunan köpeğe karşı buzağılarını korumak amacıyla saldırdıkları tahmin ediliyor. Dağlık alanda yürüyüş yapan kadının köpeğini beline bağladığı ve olay esnasında çözemediği için köpeklere saldıran ineklerin kadını öldürdüğü bildirildi.

Avusturya’da kırsal bölgelerde yürüyüş yaban kişiler zaman zaman inek saldırıların maruz kalıyor. Bu saldırılar genelde buzağılarını korumak isteyen ineklerin başta köpekler olmaz üzere zaman zaman insanları da bir tehdit olarak görmesinden kaynaklanıyor. Uzmanlar yürüşlerde inek sürülerinin içine girilmemesi sürünün uzağından geçilmesini tavsiye ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN