İngiliz istihbaratı televizyon reklamıyla eleman arıyor

İngiliz istihbaratı televizyon reklamıyla eleman arıyor

İngiliz dış istihbarat servisi MI6, televizyon reklamıyla yeni James Bond'lar arıyor. Ülke çapında yayınlanan reklam filmiyle, özellikle kadınlar ve etnik azınlık mensupları, teşkilata iş başvurusu yapmaya çağrılıyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, reklam filminde akvaryumdaki köpekbalığını görünce korkan çocuğuna sarılan bir anne görülüyor. "Önemli olan köpekbalığı havuzunda sakin kalmak değil, sessiz işaretleri değerlendirmek" deniyor. Reklamın kapanışında ise "Gizliden gizliye biz de sizin gibiyiz" sözleri duyuluyor ve başvuru adresi gösteriliyor.

Reklam filmindeki kadın oyuncu, aslında tam da teşkilatın ulaşmak istediği hedef kitleyi temsil ediyor. İstihbarat yetkilileri, özellikle kadınlara ve azınlıklıklara ulaşmak istediklerini belirtiyor. Mart 2016'da yayınlanan verilere göre, istihbarat servisinde yöneticilerin yalnızca yüzde 24.1'ini, diğer pozisyonların da sadece yüzde 37.8'i kadınlar oluşturuyor.
İşe giriş 6 ay sürüyor

Teşkilat, eleman alım kriterlerinde bir de değişiklik yaptı. Önceden istihbarat servisi çalışanlarının anne babalarının da İngiliz vatandaşı olması şartı aranıyordu. Artık ebeveynleri olmasa da, kendisi İngiltere doğumlu olanlar da MI6'de çalışmak için başvurabilecek. İngiliz istihbaratında işe alınma süreci yaklaşık 6 ay sürüyor ve adayların birçok eleme aşamasından geçmesi gerekiyor. Bu aşamayı geçebilenlere verilen aylık maaş yaklaşık 3 bin sterlin yani 19 bin TL.

İngiliz istihbaratı, daha önce de benzer reklamlarla iş ilanı vermişti. Ancak bu reklamlar sadece sinemalarda gösterilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN