İngiliz Kraliyet Ailesi'nden 'kemer sıkma' kararı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nden 'kemer sıkma' kararı

Pandemi sonrası İngiliz Kraliyet Ailesi'nin giderlerinin yüzde 17 arttığı ve bu sebeple ailenin, harcamalarda kısıtlamaya gideceği bildirildi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, İngiliz Kraliyet Ailesi'nde "kemer sıkma" dönemi geliyor. Pandemi sonrası resmi görevlerine dönen ailenin geliri 14 milyon sterline ulaşırken giderleri yüzde 17 oranında arttı.

İngiliz kraliyet ailesinin mali işlerinden sorumlu olan Sir Michael Stevens'ın verdiği bilgiye göre; Pandemi sonrası hayat normale dönen kraliyet ailesinin gelirleri, artmasına rağmen harcamaların gerisinde kaldı.

HARCAMALARIN NEREDEYSE YARISI RESTORASYONA

Verilere göre geçen yıl gider 102.4 milyon sterlin oldu ve bunun yüzde 41'i ise Buckingham Sarayı'nda yapılan restorasyon çalışmaları için kullanıldı.

Cornwall'da düzenlenen G7 zirvesi için Kraliçe ve davetlilerine yaklaşık 32 bin sterlin harcama yapıldı. Prens William ile eşi Kate Middleton'ın bu yıl çıktığı Karayipler gezisi için de yaklaşık 223 bin sterlin harcandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN