İngiltere, milletvekiline tecavüz suçlamasıyla ayakta

İngiltere, milletvekiline tecavüz suçlamasıyla ayakta

İngiltere'de Muhafazakâr Partili bir milletvekilinin tecavüzden tutuklandığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Tecavüz nedeniyle bir kişinin gözaltına alındığını doğrulayan yetkililer isim vermezken iktidardaki Muhafazakâr Parti milletvekilinden olay çözümlenene kadar meclis oturumlarına katılmamalarını istedi.

Londra Polis Teşkilatı'ndan (Met) yapılan açıklamada 2002 ile 2009 yılları arasında işlenen bir tecavüz suçuyla ilgili bir kişinin gözaltında olduğu bildirildi ancak bu kişinin vekil olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

BBC'de yer alan habere göre, Muhafazakâr Parti, söz konusu soruşturma bitene kadar meclisteki oturumlara katılmamasını rica etti.

AĞIR SUÇLAMALARLA KARŞI KARŞIYA

Milletvekilinin görevini kötüye kullanma suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Met, Ocak 2020'de, 2002-2009 yılları arasında cinsel suçlar işlendiğine dair bir ihbar aldı. Suçların Londra'da işlendiği iddia ediliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN