İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan Donbas senaryosu

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan Donbas senaryosu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında neredeyse 5 ay geride kalırken İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan Donbas'a ilişkin açıklama geldi. İngiltere istihbarat raporunda, Rusya'nın önümüzdeki hafta içinde Siversk ve Dolyna da dahil olmak üzere birkaç küçük kasabayı işgal ederek Slovyansk ve Kramatorsk'a yaklaşacağını belirtti.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın günlük istihbarat raporunda, Rusya’nın Donbas’ta birkaç kasabayı gelecek haftaya kadar işgal ederek ilerleyişini sürdüreceği ifade edildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı raporunda, Rusya’nın Donbas’taki Slovyansk ve Kramatorsk kentlerine doğru ilerleyişini sürdürdüğü ifade edilerek, “Donbas'ta, Rus kuvvetleri muhtemelen önümüzdeki hafta içinde Siversk ve Dolyna da dahil olmak üzere birkaç küçük kasabayı ele geçirerek Slovyansk ve Kramatorsk'a yaklaşmaya odaklanacak. Slovyansk ve Kramatorsk, operasyonun bu aşamasının ana hedefler olmaya devam ediyor” denildi.

“RUSYA, KONTROLÜNÜ PEKİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR”

Rusya’nın, Ukraynalıların Rus vatandaşlığı almasını kolaylaştıran kararnamesine ilişkin değerlendirmeye de yer verilen raporda, “Rusya, Ukrayna devletinin meşruiyetini baltalamaya, Ukrayna'nın işgal altındaki bölgeleri üzerindeki yönetimini ve idari kontrolünü pekiştirmeye devam ediyor. Bu, Ukraynalıların Rus vatandaşlığı almasını kolaylaştıran bir kararnameyi de içeriyor” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN