İngiltere'de akademisyenlerden 3 günlük grev

İngiltere'de akademisyenlerden 3 günlük grev

İngiltere'de 58 üniversitede akademisyenler ücretleri, çalışma koşulları ve emekli maaşlarını savunmak için üç günlük grev gerçekleştirdi.

İngiltere'de akademisyenler 58 üniversitede emeklilik aylıklarındaki kesintiler ve esnek çalışmaya karşı üç günlük grev yaptı.

Üniversite ve Kolej Birliği (UCU) üyesi akademisyenler 1-3 Aralık günlerinde gerçekleştirdikleri grevle emeklilik aylıklarındaki kesintilere son verilmesi, güvencesiz ve esnek çalışma anlamına gelen "sıfır saat sözleşmesi" dayatmasından vazgeçilmesi, maaşlarına 2500 sterlin iyileştirme zammı yapılması talepleriyle greve gitti.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, akademisyenlerin ücretlerinin 12 yıldır enflasyonun altında yapılan zamlarla yüzde 20 düştüğü vurgulandı.

Grevin son günü olan dün Manchester'da binlerce kişinin katıldığı bir eylem düzenlendi. Manchester Üniversitesi, Manchester Metropolitan Üniversitesi, Royal Northern College of Music ve Salford Üniversitelerinin akademik personeli ve öğrencilerinin katılımıyla Oxford yolunda yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından All Saints Park'ta miting düzenlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN