İngiltere'den ABD-İran gerilimi uyarısı: Kazara bir çatışma çıkabilir, kaygılıyız

İngiltere'den ABD-İran gerilimi uyarısı: Kazara bir çatışma çıkabilir, kaygılıyız

ABD ile İran arasındaki gerilime ilişkin konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt "İki tarafın da istemediği ama tırmanan gerilime bağlı olarak kazara bir tür çatışma çıkması riskinden son derece kaygılıyız" diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ABD ile İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı yaptırımlar nedeniyle çatışmaya sürüklenmesinden endişe ettiklerini açıkladı.

Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde İngiliz Sky News televizyonuna konuşan Hunt, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesini takip eden gelişmelerle ilgili olarak, "İki tarafın da istemediği ama tırmanan gerilime bağlı olarak kazara bir tür çatışma çıkması riskinden son derece kaygılıyız." dedi.

Brüksel’de Avrupalı mevkidaşlarıyla bu kaygısını paylaşacağını belirten Hunt, "En önemli konu İran’ı yeniden nükleerleşme yoluna sokmamayı temin etmemizdir." diye konuştu.

İran’ın nükleerleşmesinin komşu ülkeleri de bu yola yöneltebileceğini ifade eden Hunt, "Bu bölge zaten dünyadaki en istikrarsız bölge. Böyle bir gelişme yanlış istikamette büyük bir adım olur." değerlendirmesinde bulundu.

LONDRA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN