İngiltere'den dünyaya emsal olacak hamle: Oligarkların serveti Rusya'ya karşı kullanılacak

İngiltere'den dünyaya emsal olacak hamle: Oligarkların serveti Rusya'ya karşı kullanılacak

Rusya'nın 'NATO ile bir savaşta ilk vurulacağı yer' dediği İngiltere, Moskova'ya yaptırım uygulayan ülkelere emsal olacak bir planı gündeme aldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, Rus milyarderlerin dondurulan varlıklarının Ukrayna'ya destek için kullanılması önerisinin gündemde olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov Rusya'ya uygulanan ambargolar ve en son Kaliningrad krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, “NATO’yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak” demişti.

Savaş sürecinde ABD'den sonra Ukrayna'ya en fazla destek veren ülke olan İngiltere, Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelere örnek olacak bir plan hazırlıyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, Rus milyarderlerin dondurulan varlıklarının Ukrayna'ya destek için kullanılması önerisinin gündemde olduğunu duyurdu.

İngiltere'de Muhafazakar Parti hükümetinin Ukrayna'ya mali destek için Rus milyarderlerin dondurulan mal varlıklarına el koyarak kaynak oluşturmayı planladığı belirtildi.

HAZİNE VE İÇİŞLERİ ORTAK ÇALIŞIYOR

The Guardian'ın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusların mal varlıklarının Ukrayna'ya verilmesi önerisini gündeme getirdi, bu konuda yasal düzenleme yapılabileceği sinyali verdi. Truss, milletvekillerine yaptığı konuşmada, Kanada'da uygulandığı gibi İngiltere'nin de bu yöntemi tercih etmesini savunarak "Konsepti destekliyorum. Kanadalılar aslında yasayı yeni geçirdiler. Bu, İçişleri Bakanlığı ve Hazine ile ortaklaşa üzerinde çalıştığımız bir konu" dedi.

SAVAŞIN MALİYETİ YIL SONUNDA 1 TRİLYON DOLARI BULABİLİR

İngiltere yasalarına göre Rus milyarderlerin varlıklarına erişim en uzun süre olarak 56 gün donduruluyor ancak bu süre uzatılabiliyor. Ukrayna'da savaşın maliyetinin ise yıl sonuna kadar 1 trilyon dolar olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN