İngiltere'den, Hudeyde için BM Güvenlik Konseyi'ne "acil toplantı" çağrısı

İngiltere'den, Hudeyde için BM Güvenlik Konseyi'ne "acil toplantı" çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyesi İngiltere, Husilerin kontrolüne geçen Yemen'in liman kenti Hudeyde'ye Suudi Arabistan destekli Yemen hükümet güçlerinin bugün başlattığı kapsamlı askeri operasyonla ilgili "acil toplantı" çağrısında bulundu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (KARAR) 

15 üye ülkeden oluşan BMGK'nın perşembe günü konuyu görüşmesi planlandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'in liman kenti Hudeyde'yi ele geçirmek için geniş çaplı askeri operasyon başlatırken, çatışmaların Husilerin kontrolündeki, Yemen'e insani yardımların temel giriş noktası Hudeyde limanı ve çevresinde yoğunlaştığı bildiriliyor.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Henrietta Fore dün yaptığı açıklamada, Hudeyde'ye yapılacak bir askeri saldırının, 300 bin çocuğu tehlikeye atacağını ve milyonlarca insana yapılan yardımın kesilmesine neden olacağını bildirdi.

Yemen’de Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent başkent Sana ve bazı bölgelerde denetimini elinde bulunduruyor. Mart 2015’ten bu yana ise Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN