İngiltere'nin ardından ABD'de de TIR şoförü krizi

İngiltere'nin ardından ABD'de de TIR şoförü krizi

ABD Joe Biden, tedarik zincirindeki sorunu çözmek için Ulusal Muhafızları devreye sokabileceğini söyledi. Aynı sorun Avrupa'da yaşamış, İngiltere sorunun çözümü için orduyu devreye sokmuştu.

Bir süredir Avrupa'da yaşanan tedarik zincirindeki sorun ABD'ye de sıçradı. ABD Başkanı Joe Biden, Ulusal Muhafız güçlerini devreye sokabileceğini açıkladı.

CNN'in düzenlediği forumda Anderson Cooper'ın sorularını yanıtlayan Biden, altyapı paketi konusunda kısa sürede Kongrenin anlaşmaya varmasını beklediğini kaydetti.

Cooper'ın "Tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için Ulusal Muhafızları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu cevaplayan Biden, "Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparım. Tır şoförlerinin sayısını artıramazsak, bunu yapacağım" yanıtını verdi.

'BU YIL BENZİN FİYATLARI DÜŞMEYECEK'

Biden, birçok ekonomi uzmanının aksine enflasyonun uzun süre artmaya devam edeceğini düşünmediğini belirterek, "Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022'de bunu bekleyebiliriz" dedi.

'TAYVAN'A SÖZÜMÜZ VAR'

Biden, Çin'in Tayvan'a girmesi durumunda ABD'nin Tayvan'ı savunup savunmayacağının sorulması üzerine ise "Tabii ki de savunacağız, bu konuda verilmiş sözümüz var" cevabını verdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile sıklıkla görüştüğünü vurgulayan Biden, "Çin ile soğuk savaş peşinde değiliz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN