Irak Başbakanı Abdulmehdi istifa etti

Irak Başbakanı Abdulmehdi istifa etti

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi istifasını Meclis'e sunacağını açıkladı. Abdulmehdi'nin bu kararı, Sistani'nin Meclis'e yaptığı 'şeffaf ve özgür seçim' çağrısı sonrası geldi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, istifasını Meclis'e sunacak

Abdulmehdi, Şii dini merci Ali es-Sistani'nin 'ülkenin kaosa sürüklenmemesi' çağrısına uyarak  hükümet başkanlığından istifa ettiğine ilişkin resmi yazıyı Meclis'e göndereceğini söyledi.

Abdulmehdi'nin bu kararı, Sistani'nin Meclis'e yaptığı 'şeffaf ve özgür seçim' çağrısı sonrası geldi. 

NE OLMUŞTU?

Şii dini merci Sistani, bugün cuma namazı sonrası okunan 'siyasi mesaj'ında, hükümetin son iki aydır devam eden protestolar karşısında sorumluluklarını yerine getirmede aciz kaldığını belirterek, Meclis'ten 'şeffaf ve özgür için yeni seçim yasasının çıkarılması konusunda hızlı davranmasını' istemişti.

Sistani'nin mesajı, 'Meclis'ten hükümete yönelik güvenoyunun çekilmesi ve ülkenin erken seçime hazırlanmasını istediği' şeklinde yorumlanmıştı.

BAĞDAT/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN