Irak'ın Musenna vilayetinde 2 günlük yas ilan edildi

Irak'ın Musenna vilayetinde 2 günlük yas ilan edildi

Irak'ın Musenna vilayetinde, hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenler için 2 günlük yas ilan edildi.

Irak'ın resmi ajansı INA'da yer alan habere göre, Musenna Valisi Ahmed Menfi, gösteriler sırasında hem protestocuların hem de güvenlik güçlerinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla vilayette 2 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Menfi, devlete ait sağlık kuruluşları ve memurların maaşını ödeyen bazı bankalar dışında diğer tüm devlet kurumlarında da resmi tatil ilan edildiğini kaydetti.

IRAK'TAKİ KANLI GÖSTERİLER

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

MUSENNA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN