Irak'taki lince 5 gözaltı

Irak'taki lince 5 gözaltı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta göstericilere ateş açtığı iddiasıyla 17 yaşındaki gencin linç edilerek öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

Irak İçişleri Bakanlığı, başkent Bağdat'ta göstericilere ateş açtığı iddiasıyla 17 yaşındaki gencin linç edilerek öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

Bakanlık Sözcüsü Halid Mihanna, Irak'ın resmi haber ajansı INA'ya yaptığı açıklamada, 12 Aralık'ta Bağdat'taki Vesbe Meydanı'nda bir gencin öldürülmesi olayıyla bağlantılı olduğu belirtilen 5 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.  

Mihanna, söz konusu şahısların nerede ve ne zaman yakalandığına dair bilgi vermedi.

NE OLMUŞTU?

Göstericilerin üzerine ateş açtığı gerekçesiyle 12 Aralık'ta protestocular tarafından öldürüldüğü iddia edilen 17 yaşındaki Heysem Ali İsmail'in yerde sürüklendikten sonra direğe asıldığı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. 

Ülkedeki en yüksek Şii dini merci Ali es-Sistani, olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, İsmail'in vahşice öldürülmesi olayını korkunç ve iğrenç bir suç olarak nitelendirmişti. 

Irak Yüksek Yargı Meclisi de olaya ilişkin soruşturma başlatılacağını, olaya karışanların tespit edildikten sonra haklarında yakalama kararı çıkarılacağını belirtmişti. 

BAĞDAT/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN