Irak'tan, İngiltere'nin deneyimlerinden yararlanma talebi

Irak'tan, İngiltere'nin deneyimlerinden yararlanma talebi

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ülkesinde istikrarın İngiltere'nin deneyimlerinden daha fazla yararlanma imkanı verdiğini dile getirdi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Abdulmehdi, İngiltere'nin Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox'u başkent Bağdat'taki ofisinde kabul etti.

Fox'la görüşmesinde Abdulmehdi, ekonomi, ticaret, yatırım ve hayati öneme sahip sektörlerin geliştirilmesi konularına ağırlık verdi.

Abdulmehdi, "Irak'ta istikrar, ekonomi, küçük ve orta ölçekli firmalar ve tarım sektörünün geliştirilmesi konusunda İngiltere'nin deneyiminden daha fazla yararlanma imkanı sunuyor." ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı, ülkedeki öncelikli altyapı projelerine verdiği destekten dolayı İngiltere'ye teşekkür etti.

İngiliz Bakan Fox da ülkede tanık olduğu istikrardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İngiltere'nin Irak'la iş birliğini güçlendirmeyi ve yatırımlarını artırmak istediğini, maliye, hukuk ve istihdam alanlarında deneyimlerini sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN