İran: 80 ABD askeri öldü

İran: 80 ABD askeri öldü

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra gözlerin çevrildiği Ortadoğu ateşi İran'ın intikam operasyonuyla iyice alevlendi. ABD üslerine füzelerle vuran Tahran yönetimi, 80 ABD askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Washington iddiayı yalanlarken, saldırılardaki hasarın boyutu, ABD'nin nasıl karşılık vereceğinin de cevabı olacak.

İran devlet televizyonu, ABD üslerine yapılan saldırılarda 80 ABD askerinin öldürüldüğünü ileri sürdü.

Devrim Muhafızları Ordusu kaynaklarına dayandırılan haberde füzelerin üsteki hassas ve hayati noktalara isabet ettiği, en az 80 ABD askerinin hayatını kaybettiği, birçok insansız hava uçağının, helikopterin ve askeri teçhizatın ciddi hasar aldığını iddia etti.

Haberde ayrıca ABD'ye ait 104 noktanın da İran'ın hedefinde olduğu ve Washington'ın yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı düzenleneceği kaydedildi.

Öte yandan İran devlet televizyonuna bağlı yayın yapan İngilizce haber kanalı Press TV ise 80 ABD askerinin öldürüldüğü iddiasını doğrulatamadığını belirtti.

ABD'DEN YALANLAMA

Amerikalı yetkili, İran'ın ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle düzenlediği saldırıda elde edilen ilk bilgilere göre ABD tarafından hayatını kaybeden olmadığını söyledi.

Amerikalı yetkili, CNN'e yaptığı açıklamada, İran'ın füze saldırısında hiçbir Amerikalının yaşamını yitirmediğini vurgulayarak, saldırıyla ilgili incelemenin devam ettiği bilgisini paylaştı.

Başka bir Amerikalı yetkili de ordunun saldırılardan önce uyarıldığını ve askeri personelin sığınaklara girdiğini aktardı.

ABD Başkanı Trump, saldırıların ardından 'her şey yolunda' paylaşımı yapmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN