İran Cumhurbaşkanı Reisi, Kremlin'de namaz kıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Kremlin'de namaz kıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Rusya Devlet Başkanı Putin ile temaslarda bulunmak için gittiği Moskova'da görüşme sonrası Kremlin'de namaz kıldı. Fotoğrafı paylaşan gazeteci Ian Bremmer'ın sosyal medya hesabına yüzlerce yorum geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'daydı. Reisi, Putin ile görüştükten sonra Kremlin'de akşam namazı kıldı. İran Tasnim Haber Ajansı tarafından Telegram'da yayınlanan fotoğrafta Reisi'nin Kremlin'in Ekaterinsky salonunda yere bir seccade serdiği ve üzerinde durduğu görülüyor. Fotoğrafı paylaşan gazeteci Ian Bremmer'ın sosyal medya hesabına yüzlerce yorum geldi.

iran.jpg

Öte yandan Reisi ve Putin görüşmesinde, ABD yaptırımları, Rusya ve İran arasındaki ikili ilişkiler ve yaygın olarak İran nükleer anlaşması olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı gibi bir dizi önemli jeopolitik konu konuşuldu. Görüşmede Reisi, İran'ın Rusya ile "istikrarlı ve kapsamlı" ilişkilere sahip olmak istediğini söyledi ve iki ülke arasındaki Suriye'deki işbirliğinin altını çizdi.

Bu arada Putin, Afganistan'daki mevcut durumla ilgili endişelerini dile getirdi ve Tahran'ın bu konudaki tutumu hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğini söyledi.

Reisi'nin Moskova ziyareti, Ağustos 2021'de cumhurbaşkanı olmasından bu yana Moskova'ya yaptığı ilk seyahat olma özelliği taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN