İran Devrim Muhafızları: ABD askerlerini öldürmek istemedik

İran Devrim Muhafızları: ABD askerlerini öldürmek istemedik

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Hacızade, ABD'ye yönelik Irak'ta yapılan saldırının ABD askerlerini öldürmeye yönelik değil ABD'nin askeri techizatına zarar vermeye yönelik olduğunu söyledi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la telefonda görüşen Ruhani, Ayn el-Esad'daki ABD üslerine düzenledikleri saldırının Birleşmiş Milletler'in 51. Maddesi'ne uygun olduğunu belirtti.

"ÇOK TEHLİKELİ CEVAP VERİRİZ"

ABD'nin bölgedeki faaliyetlerini terör girişimleri olarak değerlendiren Ruhani, "ABD bir hata daha yaparsa, çok tehlikeli bir cevap alır" ifadelerini kullandı.

Ruhani, Avrupa ülkelerinin vaatlerini yerine getirmeleri durumunda İran'ın da nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerini yerine getireceğini kaydetti.

"NÜKLEER ANLAŞMA KORUNMALI"

İngiltere Başbakanı Johnson ise konuşmasında, son bir haftada meydana gelen olaylardan duyduğu endişeyi dile getirerek, tarafları tansiyonu düşürmeye davet etti.

Johnson, Londra-Tahran ilişkilerinin iyileştirilmesinin zorunlu olduğunu ve uluslararası güvenliğin güçlenmesi için nükleer anlaşmanın korunması gerektiğini vurguladı.

"AMACIMIZ ABD ASKERİNİ ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ"

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Hacızade, dün ABD'ye yönelik Irak'ta yapılan saldırının ABD askerlerini öldürmeye yönelik değil ABD'nin askeri techizatına zarar vermeye yönelik olduğunu söyledi.

Hacızade ayrıca Kasım Süleymani'nin ölümü için uygun bir intikamın ABD askerlerini bölgeden atmak olduğunu söyledi.

Öte yandan Hacızade ABD'ye yönelik başlayan operasyonun tüm bölgede süreciğini söyledi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN