İran Mehr Ajansı, İngiliz elçinin protesto görüntülerini yayınladı

İran Mehr Ajansı, İngiliz elçinin protesto görüntülerini yayınladı

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Macaire'nin protesto gösterisine katıldığı anlara ait video yayınladı.

Bir dakikalık videoda Rob Macaire 32´nci saniyede ekrana geliyor. Ajans, elçinin uçakta hayatını kaybedenler için düzenlenen anma etkinliğine katıldığını söylediğini ancak elçinin Tahran'daki Emir Kebir Üniversitesi önünde düzenlenen `yasa dışı protesto gösterisine´ katıldığını ileri sürdü.

Büyükelçisi Rob Macaire, sosyal medya hesabından "Hiçbir gösteride yer almadığımı doğrulayabilirim. #PS752 trajedisinin kurbanları için düzenlenen anmaya katıldım. Saygı göstermek istemek normaldir, kurbanlardan bazıları Britanyalıydı. Bazıları slogan atmaya başlayınca ben 5 dakika sonra ayrıldım. Bölgeden ayrıldıktan yarım saat sonra gözaltına alındım. Diplomatları gözaltına almak elbette tüm ülkelerde yasa dışıdır" mesajını paylaştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN