İran saldırıdan ABD’yi sorumlu tuttu

İran saldırıdan ABD’yi sorumlu tuttu

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Polonya'da ABD'nin öncülüğünde düzenlenen İran karşıtı konferansla aynı gün ülkenin güneydoğusunda intihar saldırısı düzenlenmesinin tesadüf olamayacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, sosyal medya hesabından Sistan ve Beluçistan eyaletinde gerçekleşen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Çok sayıda Devrim Muhafızları askerinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin ABD’nin desteklediği terörist gruplara işaret eden Zarif, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İran’ın, ‘Varşova sirkinin‘ gerçekleştiği gün terör saldırısına uğraması bir tesadüf mü? Özellikle aynı teröristlerin destekçilerinin Varşova sokaklarında kutlama yaptığı ve Twitter’da sahte hesaplarla kutlamaları desteklediği zamanda? Görünüşe göre ABD her zaman aynı yanlışları yapıyor ancak farklı sonuçlar elde etmeyi bekliyor.”

İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde akşam saatlerinde bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarına yönelik intihar saldırısında en az 41 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren Ceyşu’l Adl isimli örgüt üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN