İran, Suriye'deki ateşkesi olumlu karşıladı | Son dakika haberleri

İran, Suriye'deki ateşkesi olumlu karşıladı | Son dakika haberleri

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Rus mevkitaşı Sergey Lavrov’la yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’de kapsamlı ateşkes sağlanmasını olumlu karşıladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Suriye’deki son duruma ilişkin Zarif’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

OLUMLU KARŞILIYORUZ

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, görüşmede, “İkili Suriye’de kapsamlı ateşkes sağlanması olumlu karşılayıp, terörizme karşı ve DAEŞ, El Nursa ve onların müttefikleriyle mücadelenin devem ettirilmesinin altını çizdi.”

ASTANA ZİRVESİ

İkilinin, “İran, Rusya ve Türkiye arasında yapılan üçlü işbirliği çerçevesinde, Suriye rejimi ile muhalifler arasında Astana’da düzenlenecek görüşmeler konusunda sürekli istişareler ve koordinasyon halinde olmayı kabul ettiği” kaydedildi.

TAHRAN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN