İran'da 12-18 yaş arası bugün aşılanmaya başlayacak

İran'da 12-18 yaş arası bugün aşılanmaya başlayacak

İran Sağlık Bakanı Behram Eynollahi, bugünden itibaren 12 ila 18 yaş aralığındaki çocukların Kovid-19 aşısı yaptırabileceğini duyurdu. Eynollahi, bir sonraki aşılama işleminin 7 ila 12 yaş aralığındaki öğrenciler olacağını söyledi.

İran’da okulların yeniden açılması kararının ardından koronavirüs vaka sayısındaki hızlı artış endişeye yol açmıştı. İran Sağlık Bakanı Behram Eynollahi yaptığı açıklamada, bugünden itibaren 12 ila 18 yaş aralığındaki çocuklara Kovid-19 aşısı sunulacağını söyledi.

Eynollahi Kovid-19 aşısının zorunlu olmadığını söyleyerek, “Aşı zorunlu değil ancak öğrencilerin aşılanmasını öneriyoruz. Bu konuda ailelerinde bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.

SONRAKİ AŞAMA 7-12 YAŞ ARASI

Bir sonraki aşılama işleminin 7 ila 12 yaş aralığındaki öğrenciler olacağını belirten Eynollahi, “Bir sonraki aşamada 7-12 yaş arası çocuklar aşılanacak. Şunu unutmayalım ki aşı okulların açılması için zemini oluşturuyor ancak okulların açık kalabilmesi için 2 doz aşının da uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ABD VE İNGİLTERE MENŞEİLİ AŞILARA YASAK

İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney'in talimatıyla ABD ve İngiltere menşeli koronavirüs aşılarının ülkeye getirilmesine yasak getirilmiş ve bu nedenle İran koronavirüs aşısı tedarikinde zorlanmıştı. Geçtiğimiz perşembe günü ise İran, ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson’un tek dozluk Kovid-19 aşısına onay vermişti. İlaç ve Gıda Kurumu Başkanı Muhammed Rıza Şanesaz, ülkede tek kullanımlık iki koronavirüs aşısına onay verildiğini açıklamış, "ABD üretimi J&J ve Rusya tarafından geliştirilen Sputnik Light aşılarına Gıda ve İlaç Dairesi Hukuk Komisyonu tarafından ülkede kullanım onayı verildi" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN