İran'da evsizler, soğuktan korunmak için mezarlarda yaşıyor

İran'da evsizler, soğuktan korunmak için mezarlarda yaşıyor

İran'da evsiz olan çok sayıda insanın soğuktan korunmak için ölüler için hazırlanan boş mezarlarda yaşadığı ortaya çıktı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bu meseleyi inceleyince utanç duydum ve boğazım düğümlendi" dedi.

İran'da evsiz olan onlarca insanın, kışın soğuğundan korumak için ölüler için hazırlanan boş mezarları ev olarak kullandığı ortaya çıktı.

Tahran merkezli Şehrvend gazetesi, aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca evsiz insanın Tahran'ın güneyindeki Nasirabad mezarlığında sabahladığını yazdı. Belediyenin kazdığı boş mezarlarda yaşayan bu kişiler, birkaç gündür bölgede etkili olan yağmurdan korunmak için mezar üstünü naylonumsu materyallerle kapatarak battaniye ile ısınıyor.

16-12/28/resized_63e19-6189dbe71.jpg

RUHANİ: İNCELEDİM, UTANÇ DUYUYORUM

Gazete, tek bir ölü için kazılan bazı mezarlarda 4 kişinin birlikte kaldığını aktardı. Olayın basında yer almasının ardından İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Dünyada yoksulluktan köprü altında yatan insan duymuştuk, ancak mezar içinde yatanını ilk kez duyuyoruz. Bu meseleyi inceleyince utanç duydum ve boğazım düğümlendi." dedi.

16-12/28/resized_8c936-ab616f2ed1cc576868dc6e1ba875e0a2.jpg

Ülkede büyük tepkiye neden olan olayın ardından İran polis bu sabah çoğu uyuşturucu bağımlısı bu kişileri mezarlıktan topladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN