İran'da Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağı düştü

İran'da Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağı düştü

İran'da Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra düştü. Yolcu uçağında bulunan 167 yolcu ve 9 mürettebat hayatını kaybetti. İran'ın ABD üslerine yönelik saldırısından sonra gerçekleşen kazayla ilgili 'füze mi isabet etti' sorusu gündeme geldi. İran havacılık otoritesi düşen uçağın kara kutusunu kimseye vermeyeceklerini, kendilerinin inceleyeceğini açıkladı.

İran´dan Kiev´e gitmek üzere hareket eden Ukrayna Hava Yolları´na ait içerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra alev alarak düştü. Olay yerine ekipler sevk edilirken, can kaybı konusunda henüz bilgi verilmedi. Uçağın düşme anı, İran International TV kanalında yayınlandı.

Ukrayna Hava Yolları´na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İran´ın başkenti Tahran´ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Havalimanı´ndan, Ukrayna´nın başkenti Kiev´e gitmek üzere kalkış yaptı. İçerisinde mürettebatla birlikte 180 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa süre alev aldı. Ardından irtifa kaybeden yolcu uçağı, Tahran´a yakın Parand bölgesinde düşerken meydana gelen patlamada ile gökyüzü aydınlandı.

Uçağın, ilk belirlemelere göre teknik bir arıza sonucu düştüğü öne sürülürken, kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Can kaybı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

20-01/08/resimid_14079723.jpg

DÜŞME ANLARI KAYDEDİLDİ

Uçağın düşme anları amatör kameralarca kaydedildi. İran International TV kanalında yer alan bu görüntülerde uçağın havada ateş aldığı ve düştüğü anda da gökyüzünü aydınlatan bir patlamanın yaşandığı görüldü.

20-01/08/resimid_14079668.jpg

KURTULAN YOK

Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağında bulunan 167yolcu ve 9 mürettebattan sağ kurtulan kimsenin olmadığı bildirildi.

20-01/08/resimid_14080525.jpg

İRAN'DAN "FÜZE İLE VURULDU" İDDİASINA YALANLAMA

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz, Tahran'da düşen yolcu uçağının "füzeyle vurulduğu" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

20-01/08/resimid_14080432.jpg

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı." ifadelerini kullandı.

20-01/08/resimid_14079714.jpg

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, uçaktakilerden 147 kişinin İran vatandaşı, diğerlerinin ise başka ülke vatandaşı olduğunu söyledi.

Tahran Kriz Yönetimi Müdürü Mansur Derecati de uçağın kara kutusunun bulunduğunu ve güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti.

20-01/08/1-1578480172.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN