İran Dışişleri Bakanlığı: Bu saldırı, ABD'nin IŞİD'i desteklediğini göstermiş oldu

İran Dışişleri Bakanlığı: Bu saldırı, ABD'nin IŞİD'i desteklediğini göstermiş oldu

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'nin Deyr-ez Zor kentinde Suriye ordusuna ait askeri bir üssü hedef almasını şiddetle kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, "Bu saldırı, ABD'nin IŞİD'i desteklediğini göstermiş oldu" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık Sözcüsü Behram Kasımi imzasıyla yapılan açıklamada, "ABD'nin düzenlediği eylem, IŞİD'in bu üsse saldırdığı bir zamana denk gelmesi, terör örgütünün ABD'nin desteğini aldığını gösteriyor" denildi.

Açıklamada saldırının, Suriye'nin bağımsızlık ve egemenlik haklarına aykırı bir eylem olduğu savunularak, "Eylemin, BM Güvenlik Konseyi'ne üye bir ülke tarafından yapılması, uluslararası usul ve sorumluluklara karşı bir eylemdir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Saldırı, terörle mücadeleye katkı sunmamakla birlikte, varılan ateşkes anlaşmasını da tehlikeye sokmuş olup, terör örgütlerinin güçlenmesine ortam oluşturacak" denildi.

TAHRAN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN