İran'dan casuslara 10'ar yıl hapis

İran'dan casuslara 10'ar yıl hapis

İran Yargı Sözcüsü İsmaili, İngiltere ve İsrail istihbarat servislerine çalışan 3 kişinin casusluk suçlamasıyla tutuklandıklarını duyurdu.

İran Yargı Erki Sözcüsü Golam Muhsin İsmaili başkent Tahran’da düzenlediği basın toplantısında ülkedeki yolsuzluk ve adaletsizlikle mücadelede geri adım atmayacaklarını söyleyerek, “Bu konuda herhangi bir kırmızı çizgimiz yok” dedi.

Ülke içerisinde yolsuzlukla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Yargı Sözcüsü İsmaili, yolsuzlukla mücadelede kırmızı çizgilerinin olmadığını vurguladı.

''CASUSLUK YAPTIKLARI TESPİT EDİLDİ''

İngiltere ve İsrail istihbarat servislerine çalıştıkları tespit edilen Ares Emiri ve Ali Cevheri’nin 10’ar yıl hapse mahkum edildiklerini belirten İsmaili, Ares Emiri’nin kültürel faaliyetler adı altında casusuluk yaptığının tespit edildiğini söyledi.

İsrail istihbarat servisi ile bağlantılı olduğu tespit edilen Ali Cevheri’nin de 10 yıl hapse mahkum edildiğini aktaran Yargı Sözcüsü İsmaili, Cevheri’nin ülke içerisinde imar faaliyetlerinde bulunduğuna dikkat çekti.

''ENUŞE AŞURİ MOSSAD'A ÇALIŞIYOR''

İngiltere ve İran vatandaşı olan Enuşe Aşuri hakkında da bilgi veren İsmaili, Aşuri’nin de 10 yıl hapse mahkum edildiğini açıklayarak, "Bu kişi Mossad’a çalışmaktaydı ve ülke içerisinde bir çok önemli bilgiyi diğer ülkelere aktarıyordu” dedi.

DIŞ HABERLER/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN