İskandinav devi SAS'tan iflas başvurusu!

İskandinav devi SAS'tan iflas başvurusu!

İskandinav hava yolu şirketi SAS, koronavirüs salgınının ardından toparlanamadı. SAS, Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas başvurusu yaptı.

Koronavirüs salgınının ardından birçok şirket borçlarını ödeyemediği için iflas etmeye devam ediyor. İskandinav devi SAS, Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas başvurusunda bulundu.

SAS’tan yapılan açıklamada, şirketin, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca borçlarının devam eden yeniden yapılandırılmasını hızlandırmak amacıyla iflas başvurusu yaptığı belirtildi. Başarısız toplu pazarlıktan sonra pilotların son günlerdeki grevi, hava yolunun mali durumunu ve likiditesini baskı altına alıyordu.

SAS’ın, Kovid-19 salgını sonrası toparlanma beklenenden daha yavaş olduğu için borç yükünü iki yıl içinde ikinci kez yapılandırmak için ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü kullanması dikkati çekti.

İskandinavya'nın en büyük hava yolu şirketi SAS, bu yılın başlarında bir kemer sıkma programı açıklamıştı.

Şirket, 1,9 milyar dolarlık borcunu yapılandırıp, öz sermayesini 1 milyar dolar artırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN