İskoçya Başbakanı'ndan ayrılık mesajı: Bizi zorla Birleşik Krallık'ta tutamazsınız

İskoçya Başbakanı'ndan ayrılık mesajı: Bizi zorla Birleşik Krallık'ta tutamazsınız

İngiltere seçimlerinin ardından İskoçya Başbakanı Sturgeon, İngiltere Başbakanı Johnson'a "Bizi zorla Birleşik Krallık'ta tutamazsınız" uyarısında bulundu.

SNP, 12 Aralık'ta yapılan erken seçimlerde İskoçya'yı parlamentoda temsil eden 59 sandalyeden 48'ini kazandı. Bu da Avrupa Birliği'nden ayrılmak istemeyen Sturgeon'un ikinci bir bağımsızlık referandumuna gitmesi konusunda elini güçlendirdi.

Öte yandan kendisi de seçimlerde gücünü artıran Johnson defaatle İskoçya'da ikinci bir referanduma izin vermeyeceğini açıkladı. Sturgeon ise 59 sandalyeden 48'ini kazanmalarının kendilerine böyle bir sorumluluk yüklediğini savunuyor.

BBC'ye konuşan İskoçya Başbakanı ve İskoçya Ulusal Partisi Lideri (SNP) Nicola Sturgeon, "Birleşik Krallık devam edecekse bu karşılıklı rıza ile mümkün olacaktır. İskoçya'yı isteği dışında zorla krallıkta tutamazsınız," sözlerini kullandı.

İSKOÇYA 2014 REFERANDUMUNDA BAĞIMSIZLIĞI REDDETMİŞTİ

İskoçya'da halkın çoğunluğu 2014 yılında bağımsız bir devlet olmak yerine Birleşik Krallık içerisinde kalmaktan yana oy kullanmıştı.

Fakat 2016 yılında yapılan Brexit referandumunda da İngiltere ve Galler'in aksine Avrupa Birliği'nde kalma yönünde tercih kullandı.

O günden beri Sturgeon İskoçya'nın yeni bir bağımsızlık referandumu yapması gerektiğini çünkü halihazırda kendi isteği dışında Avrupa Birliği'nden çıkarıldığını savunuyor.

Sturgeon İskoçya halkının Birleşik Krallık'ın geri kalanından daha farklı bir gelecek istediğini ve İskoçların kendi geleceklerini belirleme hakkı talep ettiğini belirtiyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN