İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan ‘Gazze’ çağrısı: Felaketin hafifletilmesi için maksimum yardım yapılmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan ‘Gazze’ çağrısı: Felaketin hafifletilmesi için maksimum yardım yapılmalı

İsrail’in Gazze’ye yönelik yıkıcı saldırıları sürerken, İslam İşbirliği Teşkilatı, bölgedeki insani felaketin hafifletilmesi için "acilen mümkün olan maksimum yardımın yapılması" çağrısında bulundu.

Ekim ayının başından bu yana İsrail’in Filistin’e yönelik kanlı saldırıları devam ederken, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasına, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları sonucu yaşanan insani felaketin hafifletilmesi için "acilen mümkün olan maksimum yardımın yapılması" konusunda çağrıda bulundu.

‘ÜYE ÜLKELER DAYANIŞMA GÖSTERMELİ’

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırısı sonucu binlerce şehit ve yaralının olduğu, yüzlerce binanın yıkıldığı, altyapının tahrip edildiği, su ve elektriğin kesildiği, yakıt ve ilacın tükendiği, rastgele saldırılar nedeniyle Filistinlilerin yerlerinden edildiği" belirtildi.

İİT üyesi ülkelerin, Filistin halkının direnişinin desteklenmesi, gıda, tıbbi malzeme ve ayni yardımların sağlanması konusunda önemli bir görev üstlendiği ifade edilen açıklamada, bu ülkelerin Filistin halkıyla dayanışmasını sürdürmesi temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, İİT üyesi ülkeler, İİT'ye bağlı kuruluşlar ve İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarından, İsrail'in Gazze'de savunmasız sivillere saldırıları sonucu yaşanan insani felaketin hafifletilmesi için "acilen mümkün olan maksimum yardımın yapılması" istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN