İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Hotovely: YPG'ye yardım ediyoruz

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Hotovely: YPG'ye yardım ediyoruz

İsrail'in Dışişleri Bakan Yardımcısı Hotovely, Barış Pınarı Harekatı'nın hemen ardından terör örgütü YPG'ye yardım ettiklerini açıkladı.

Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak için 9 Ekim’de başlattığı Barış Pınarı harekâtının başlamasından hemen sonra terör örgütü YPG’ye yardım teklif eden İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, örgüte o tarihten itibaren yardım sağladığını itiraf etti.

Hotovely, ana unsurunu terör örgütü PKK'nın Suriye'deki versiyonu olan YPG'nin oluşturduğu SDG’ye Barış Pınarı harekâtının başlamasından sonra yardım ettiğini duyurdu.

İsrail Parlamentosu’nda Suriye konulu özel oturumda konuşan Tzipi Hotovely, YPG liderliğindeki SDG’yi kastederek “İsrail özellikle diplomatik ve insani konularda yardım için çok sayıda talep aldı. Kürtlerin derin endişeleriyle özdeşlik kurarak onlara birçok kanalla yardım sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

"BİZİM ÇIKARIMIZA"

“İsrail, Kürtlere yardım etmeye muktedirdir ve bunun meyvesini ileride alacağımızdan eminim” diyen Hotovely, ülkesinin ne tür insani yardımda bulunduğuna ilişkin detayları ise paylaşamayacağını belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN