İsrail Filistin'e uygulanan ablukayı gevşetiyor

İsrail Filistin'e uygulanan ablukayı gevşetiyor

İsrail'in Filistin'e yönelik Kerem Şalom sınır noktasındaki uyguladığı ablukayı gevşetme kararı aldığı açıklandı.

Filistinli koordinatör Raed Fattouh, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukayı gevşetmeye yönelik kararlar aldığını ve bu minvalde de giyeceklerin yanı sıra ahşap ve plastik mobilya ithalatına da izin verildiğini söyledi.

Sputnik'e demeç veren Gazze'ye mal giriş-çıkışından sorumlu koordinatör Fattouh, "Filistin anklavına mal girişinden sorumlu komite, İsrail hükümetinin Kerem Şalom sınır noktasındaki ablukayı gevşetme kararı aldığını özel sektördeki şirketlere bildirdi. İsrail tarafı, Gazze'den Batı Şeria ve İsrail'e giyecek sokulmasına ve ihraç edilmesine izin verdi. Gevşetme kararı, İsrail'e ahşap ve plastik mobilya ihraç edilmesini de kapsıyor." dedi.

Dün İsrail yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki balıkçılar için avlanma mesafesini 9 milden 12 mile çıkarma kararı almıştı. Tel Aviv yönetimi, 10 Mayıs'ta başlayan ve 11 gün süren saldırıları sırasında bazı ürünlerin İsrail'den Gazze'ye ihracını yasaklamış, balıkçılara da avlanma yasağı getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN