İsrail halkı Netanyahu'yu Erdoğan posteri ile protesto etti

İsrail halkı Netanyahu'yu Erdoğan posteri ile protesto etti

İsrail'de onbinler Netanyahu'ya dokunulmazlık verilmesine ilişkin hazırlıkları protesto etti. Eylemlerde Erdoğan'ın posterlerinin taşınması ve Netanyahu'nun Erdoğan'a benzetilmesi dikkat çekti.

Euronews'te yer alan habere göre; İsrail'de on binlerce kişi meydanlara inerek Başbakan Binyamin Netanyahu'ya dokunulmazlık verilmesi için parlamentoda atılan adımları protesto etti.

Netanyahu'nun partisi Likud'un üzerinde çalıştığı öne sürülen yasa tasarısının Yüksek Mahkeme'nin yetkilerinin de sınırlandırılmasını içerdiği belirtiliyor.

9 Nisan'da yapılan seçimlerle görevini dördüncü döneme taşıyan Netanyahu hakkında üç ayrı yolsuzluk iddianamesi bulunuyor. Muhalefetin karşı çıktığı olası tasarının yasalaşması halinde başbakanla ilgili yolsuzluk dosyaları, elde edeceği dokunulmazlık sayesinde rafa kalkacak.

19-05/26/fsdf.JPG

ERDOĞAN POSTERİ DAMGA VURDU

Muhalif partilerin neredeyse tamamının katıldığı eylemde göstericiler Netanyahu'nun politikalarını Türkiye ile kıyasladı.

ERDOĞAN VE NETANYAHU BENZETMESİ

Eylem alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir posteri asıldı. Muhalefetteki Mavi ve Beyaz İttifakı'nın lideri Yair Lapid, Netanyahu'ya seslenerek "Erdoğan olmana izin vermeyeceğiz, Türk bir diktatörümüz olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Eylemcilerden bazıları gösteriye fes takarak katıldı.

Cumartesi günkü eyleme katılanların sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, organizatörler 80 bin kişinin sokağa indiğini savundu. Reuters haber ajansı 20 bin civarında kişinin meydanlarda olduğunu yazdı.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET İDDİALARI

Göstericiler Netanyahu'nun kurmak üzere olduğu koalisyonun, başbakanı cezai yaptırımlardan korumak için yasa değişikliği istediğini ve Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini kısıtlamanın yollarını aradığını savunuyor.

İsrail Başsavcılığı, geçen şubat ayında Netanyuhu hakkında "yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlanmasına karar vermişti. Netanyahu, önümüzdeki ekim ayında ön duruşmaya çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN